10 mærkelige facts om mig

Sådan plejer du afbleget hår

Jeg har på de sidste 5 år afbleget mit hår mere end 20 gange.. Det er IKKE noget jeg anbefaler! Jeg har kun gjort det fordi jeg ved af erfaring at mit hår kan tåle det uden aaalt for meget skade. Med det sagt har det selvfølgelig taget skade, og det har jeg rettet op på! Hvis du står med hår der er tørt som hø, som resultat af afblegning eller undrer dig over hvorfor dit hår er gult, så kommer jeg med mine holy grails i det her indlæg!

Shampoo og balsam

Vi ved alle at afbleget hår bliver enormt tørt og stift. Afblegning er en kemisk process som ikke kun stripper dit hår for pigment, men også for dens naturlige olier. Derfor skal man sørge for at ens hår får så meget fugt som muligt!

Når du vælger shampoo og balsam, så er det første jeg kigger efter om de har silikone i sig. Silikone giver håret den der lækre “frisør” følelse og gør håret nemt at arbejde med og det er fordi det ligger en hinde om hårstrået. THIS IS A BIG NONO! Med tiden opbygger du silikonen og håret kommer til at virke fedtet og tungt, ligemeget hvor meget du vasker det! Så gør dig selv tjenesten at bruge produkter uden silikone. Jeg vasker hår én gang om ugen og kan komme afsted med det netop af den grund. Jeg bruger mærket Aussie som er 100% fri for silikone og parabener. Deres serie “Repair Miracle” er min holy grail rekommendering til tørt afbleget hår ❤️ (Hot tip: shampoo dit hår to gange før balsam/kur, så får du ALT snavset ud)

Hver 2. hårvask bruger jeg desuden også L’oreal Silver Shampoo for at fjerne det gule skær som blond hår kan få. Den er super skrap, så jeg tæller somregel til 30 og vasker ud! Hvis du ikke passer på bliver dit hår nemlig lilla/blåt og den tørrer håret en smule ud. Jo mere porøst dit hår er, jo lettere optager det farve.

Olaplex

Jeg bruger Olaplex’ no. 3 hver anden hårvask for at reparere split ends og tørhed generelt, især efter en omgang silver shampoo. Lad det sidde i længderne (ikke hovedbunden) i omkring 15 minutter. Olaplex er et mirakelmiddel! Just google it!

Styling

Efter hårvask sprayer jeg heat protection spray i hele håret for at beskytte det imod varme styling produkter. Efterfølgende føntørrer jeg mit hår på lav varme, hvilket tager en million år når man har langt tykt hår… Når det er tørt skal mit hår have et lille ekstra boost af fugt og her bruger jeg en hårolie; GB hairtreatment oil som samtidig samler spaltede spidser så håret ikke sidder i alle retninger!

Hvis dit hår er super skadet, så lad så vidt muligt være med at bruge varme styling produkter som hårtørrer og krøllejern.. Det svarer lidt til at tænde en lighter i en bunke hø. Men fordi mit hår ikke længere er friturestegt, så krøller jeg til slut mit hår med Babyliss Creative Gold Ceramic 25mm krøllejern. Lad krøllerne køle af og børst herefter igennem med en tangletweezer for bløde krøller.

Leave a comment hvis i har spørgsmål om andre blond hår kriser – I’ve seen and tried it all! 🤷🏼‍♀️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 mærkelige facts om mig